Menu
Bel nu
Jelle Dijkstra

Het Curriculum Vitae van Jelle Dijkstra

  • 23-05-1972
  • Sloterweg 1263, Amsterdam
  • Vader x2, Rijbewijs B (dat rijmt)

Over Jelle Dijkstra

Ik ben Jelle. Zeer ervaren allround online professional. Strategisch en creatief techneut met een passie voor alles wat goed en eerlijk gemaakt is.

Passie voor online

Rond 1996 raakte ik al gefascineerd door internet en begon ik in de achterkamer van mijn Italiaanse delicatessenwinkel met het bouwen van websites. Na een paar jaar besloot ik mijn passie voor Italiaans koken vaarwel te zeggen, verhuisde naar Amsterdam en startte in 2000 bij het toendertijd beste internet- en reclamebureau van Nederland: Qi-ideas. Dit was ook de tijd waarin de eerste weblogs opkwamen; ook ik begon een van de eerste weblogs van Nederland. Enkele jaren later, met de opkomst van Social Media zat ik weer vooraan. Twitter, Hyves, Facebook, Mastodon… ik was er als de kippen bij. Samen met andere early adopters en nerds twitterden we al voordat de gemiddelde Nederlander er van gehoord had.

Na 10 jaar bureau-ervaring bij diverse bureaus (Qi-ideas, Basis communicatie, Ogilvy) besloot ik als zelfstandige door te gaan om direct met uiteenlopende klanten te gaan werken. Naast het bouwen of optimaliseren van websites kwam daar online marketing bij, en social, Seo en E-commerce. En natuurlijk de hele toolbox die daarbij hoort.

2011 - 2020 BuroDMG / BuroDenG!

BuroDenG! is voortgekomen uit BuroDMG, hetgeen weer voortgekomen is uit Troopers. Allemaal freelance collectieven. Met BuroDenG! werken we in wisselende samenstelling voor een divers klantenpakket. Onze focus ligt vooral op de realisatie van nieuwe online projecten, seo optimalisatie en e-commerce.

De leukste dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan:

2008 - 2011 Troopers

Veelal werkten wij voor reclamebureaus die zelf geen online afdeling inhouse hadden. Ons team bestond naast mijzelf nog uit een designer en een (Flash) programmeur zodat we als volwaardige online afdeling werden ingehuurd. Diverse reclamebureaus en mooie merken zoals Quote, Abn Amro en Orangina mochten we tot onze opdrachtgevers rekenen.

2007 - 2009 Ogilvy & Mather

Interaction designer heette de functie. Online kennis, kunde en creativiteit inbrengen op de creatie afdeling was het doel.

2006 - 2007 Basiscommunicatie

Studio manager en eindverantwoordelijke voor alle online creatie en productie voor de klanten van Basiscommunicatie en Toeristisch Nederland.

2002 - 2006 Rijksmuseum

Webmaster met als voornaamste taak ervoor te zorgen dat tijdens de grote verbouwing de collectie digitaal te bezichtigen bleef toen deze fysiek niet meer te zien was, en er een verbindend intranet moest worden gerealiseerd.

2001 - 2006 Freelance

Uiteenlopende werkzaamheden voor diverse grote online bureaus in Nederland. Werkzaamheden liepen uiteen van concept & creatie voor pitches tot flash banners en html nieuwsbrieven programmeren

2000 - 2001 Qi-ideas

HTML wonder. Front-end ontwikkeling voor prijswinnende websites zoals Heineken, KLM, Schiphol, Bols etc.

1996 - 2000

Diverse functies voor diverse internetbureaus